20140516 Nwe Sound Jazz MachineDe naam van de band van zo nieuw dat Joris Bolhaar zich zelfs versprak in een van zijn aankondigingen. Dat was ook niet verwonderlijk, want de eerste repetitie van BigBand New Sound Jazz Machine is nog geen twee maanden geleden: 30 maart, om precies te zijn. Dat was niet te horen, want de muzikanten speelden alsof ze al jaren bijeen waren geweest. Een dergelijk resultaat kun je natuurlijk alleen maar neerzetten als je alle muzikale neuzen dezelfde richting uit kunt krijgen en als je te maken hebt met geroutineerde spelers. Deze beide ingrediënten bleken aanwezig, nog eens aangevuld met een invallende crack als Gerlo Hesselink, dus zowel voor publiek -massaal aanwezig- als voor de spelers was het weer eens ouderwets genieten geblazen.

Of hier een legende was geboren, ligt in de schoot der toekomst, maar met deze zeven titels, waarvan vijf gearrangeerd waren door de veelzijdige Joris Bolhaar vestigde deze nieuwe band tijdens het tweede van de vijf zomerconcerten een prima indruk.

Voor wie ook eens een jazzmuzikant klassiek wil horen spelen, bestaat er de mogelijkheid om zijn eindexamen van het conservatorium bij te wonen: op 19 juni speelt Jordy Lensink -een van de leden van deze BigBand- in de kleine zaal van het Muziekcentrum.