Jazzpodium de Tor is gehuisvest in een karakteristiek pandje aan de Walstraat in Enschede. Meest in het oog springende element is de fraaie wandschildering van Dirk Oeghoede.

Pand_de_tor_400

Op initiatief van de werkgroep Walstraat, een werkgroep die zich ten doel heeft gesteld het culturele elan van deze straat te verstevigen en de uitstraling ervan te verlevendigen, heeft kunstenaar Dirk Oeghoede in 2005 invulling gegeven aan de slogan ’Kleur de Stad’. De regie en keuze van de kunstenaar lag bij Martha Haveman van ’Galerie Beeld en Aambeeld’.

fragment_muurschildering_torOeghoede realiseerde op de zijmuur van Jazzpodium De Tor een kunstwerk dat een verbinding vormt tussen de slogan van de stad Enschede, de eigenheid van het gebouw de Tor en de vrijheid en creativiteit van jazzmuziek.

In het midden van dit kleurrijke schilderij bevindt zich een geabstraheerde tor in een geel vlak. Rechts bovenin is het logo van het jazzpodium te zien, waar overigens ook andere muziekuitingen georganiseerd worden.

 

Dirk Oeghoede

img16908864

Dirk Oeghoede is geboren in Ansoes op het eiland Irian Jaya in Indonesië. Op 18-jarige leeftijd kwam hij naar Nederland en is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Sinds 1984 woont en werkt hij in Antwerpen. In zijn werk probeert hij de oude magische cultuur van het Oosten en de rationele hedendaagse kunst van het Westen bijeen te brengen. Of anders gezegd: hij verbindt de kunst van het hart met de kunst van het denken.

Meer info over Dirk Oeghoede>>

Jazzpodium de Tor