nooit-te-jong-voor-jazzHet is een hardnekkig misverstand: jazz is ingewikkelde muziek waarbij iedereen maar wat door elkaar heen speelt en die alleen maar leuk is voor ouderen. Niets is minder waar! Dat blijkt wel uit de bezoekers van Jazzpodium de Tor in Enschede. Niet voor niets hebben we als slogan: “Nooit te jong voor Jazz”.

Dat betekent veel aandacht voor jong talent en nieuwe muzikale ontwikkelingen. Maar altijd met respect voor de voorgangers en wegbereiders van die nieuwe ontwikkelingen. De pioniers van toen zijn vaak de gevestigde orde van nu. Voorbeeld: de oude meester Ferdinand Povel die het podium deelt met zijn leerling Benjamin Herman, die op zijn beurt weer het podium deelt met studenten van het ArtEZ conservatorium tijdens een van de jamsessions in De Tor.

ArtEZ JazzJam

artez_jazzjam_325_182_70_c1_left_topWat die sessions betreft: twee a drie woensdagavonden per maand is het podium van De Tor gereserveerd voor de ArtEZ JazzJams, sessieavonden georganiseerd samen met de afdeling Pop en Jazz van het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Tijdens zo’n ArtEZ JazzJam wordt de avond geopend door een band of combo. Na de eerste set is iedereen vrij om mee te doen. Jong en oud, beginner of senior, amateur of professional; iedereen is welkom om zijn of haar muzikale creativiteit uit te leven, samen met anderen. En de toegang is uiteraard gratis.

ArtEZ JazzJams dit seizoen

Je bent van harte uitgenodigd (ook als je alleen maar wilt komen luisteren, natuurlijk…)