• vrijdag 6 oktober 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  New Loet van der Lee Quintet

  Energieke jazz in de hardbop traditie met een bezetting van de nieuwe generatie top-jazzmuzikanten. Loet van der Lee (trompet, bugel), Gideon Tazelaar (sax), Sebastiaan van Bavel (piano), Cas Jiskoot (bas) en Tim Hennekes (drums).

  Lees meer


 • vrijdag 13 oktober 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Chamber9: The music of Ellington/Strayhorn and The American Songbook

  Chamber 9 is een ensemble dat zich richt op het voortzetten van het legendarische erfgoed van de klassieke jazz in een verrassende combinatie van instrumenten. Chamber9 viert composities van jazz- en "American Songbook"-componisten en composities van bandleden in eigentijdse arrangementen; harmonisch rijk met veel ruimte voor improvisatie. Het geluid van Chamber9 heeft een duidelijke "wow-factor", wat volgens ons uniek is in de hedendaagse jazz.

  Lees meer


 • vrijdag 20 oktober 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  The Uppertunes

  The Uppertunes is een jonge, frisse band bestaande uit gedreven muzikanten uit de omgeving Enschede/Hengelo/Zwolle. Op een eigenzinnige wijze spelen ze een gevarieerde mix van jazz, funk, fusion, latin, reggae en hip hop.

  Lees meer


 • vrijdag 27 oktober 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  DEON

  DEON is het nieuwste project van bassist Dion Nijland. DEON zoekt de intimiteit van een zingbare melodie en heeft de drang om te rocken en op en neer te springen. De muziek is knetterend, intiem, schurend en ontroerend. Op het scherpst van de snede gespeeld. Zij presenteren hun nieuwste CD die in oktober uitkomt.

  Lees meer


 • vrijdag 3 november 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Lucas Santana trio feat. Lilian Vieira

  De Braziliaanse saxofonist en fluitist Lucas Santana is hard op weg een nieuwe wereldster te worden in de jazz. In dit concert gaat hij met zijn band enmet de eveneens Braziliaanse zangeres Lilian Vieira terug naar zijn muzikale roots: de samba’s, bossa-nova’s en chorinho’s.

  Lees meer


 • vrijdag 10 november 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Robin Nolan trio: Sneak Preview “the music of George Harrison”

  Een sneak-preview concert van gitarist Robin Nolan die met bassist Arnoud van den Berg en gitarist Jan Brouwer een bijzondere ode brengt aan de muziek van George Harrison.

  Lees meer


 • vrijdag 17 november 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Dual City Concert Band

  Goede wijn behoeft geen krans! Al dertig jaar het huisorkest van De Tor. Dat zegt genoeg, toch?

  Lees meer


 • zondag 19 november 2023 15:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Afscheidsconcert Cotton Town Jazzband

  De Cotton Town Jazz Band. Opgericht in 1959. In de decennia daarop werden ze een begrip in Enschede en verre omstreken; bij hun optredens 'hingen ze er in schouwburg Irene met de benen uit...'. Aan alles komt een eind... Nog een concert willen ze geven: zondagmiddag 19 november 2023 in Jazzpodium de Tor.

  Lees meer


 • vrijdag 24 november 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Leo Janssen group

  De Leo Janssen Group bestaat uit muzikale vrienden als Peter Tiehuis (gitaar), die jarenlang met Janssen samenwerkten in het Metropole Orkest en met hem gemeen hebben dat zij musiceren op het kruispunt van jazz, rock, worldfusion en sferische impro. Met genoemde musici participeren bassist Xander Buvelot, percussionist Martin Gort en toetsenist Stormvogel in uiteenlopende projecten.

  Lees meer


 • vrijdag 1 december 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Jurjen Donkers quartet

  "Wat heb jij een prachtige stem", reageerde Rita Reys nadat ze Jurjen Donkers had horen zingen. Zijn zang kenmerkt zich door zowel een oprechte interpretatie van de teksten als een groot gevoel voor timing. Of zoals pianist Peter Beets onlangs zei: “This guy swings!”. Wijlen bassist en producer Ruud Jacobs merkte op: “Hij is een echte talent." Overtuig jezelf op 1 december in Jazzpodium de Tor!

  Lees meer


 • vrijdag 8 december 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Önder

  Önder bestaat uit maar liefst vier bassisten: een contrabas, twee basklarinetten, basgitaar en drums. Alleen dat al maakt ze uniek in de wereld. De composities - zowel akoestisch als elektronisch - zijn filmisch en gaan van chopped-up beats naar stevige avant-garde jazz. Dit ijzersterke ensemble is oorspronkelijk, boeit en is volop in ontwikkeling.

  Lees meer


 • vrijdag 15 december 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Saul Rubin, Florian Wempe, Heleen Schuttevaer, Ruud Ouwehand

  Amerikaans meestergitarist Saul Rubin samen met jazzdiva Heleen Schuttevaer en saxofonist Floriaan Wempe. Het laag wordt verzorgd door bassist Ruud Ouwehand. Bij voorbaat een legendarisch concert, de 15e december in Jazzpodium de Tor in Enschede.

  Lees meer


 • vrijdag 22 december 2023 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Kerstconcert New Sound Jazz Machine

  Uiteraard sluiten we ook dit jaar weer af met het inmiddels traditionele, maar altijd verrassende kerstconcert van Joris Bolhaar en zijn New Sound Jazz Machine.

  Lees meer