de stier

Het stukje van Ton Ouwehand in Tubantia lokte naar café De Stier in Eibergen. Afgelopen avond de Beets Brothers met zangeres Fay Claassen. Behalve de prima programmering trok ook het verhaal er omheen. Top muzikanten in Eibergen, of all places…. Fijne lente avond, café De Stier in de Kerkstraat snel gevonden, nul parkeerproblemen in het hart van Eibergen. Bruin café met vooral locals, een paar gasten uit de regio en zelfs een enkeling van nog verder weg. Ontspannen kroegsfeertje en het wachten was op de artiesten op het nachtclubachtige podium.

Sander HaafkesUitbater Sander Haafkes en zijn vrouw intussen druk bezig de gasten te ontvangen en het naar de zin te maken. Héé, dierbare Tor-familie uit Eibergen beloofde weer eens vaker naar Enschede terug te komen. Goed begin!

Fay, Peter (pi), Marius (bas) en slagwerker Wim Holthaus togen aan het werk en voelden zich merkbaar thuis in die jazzy café-sfeer. Fay, nu woonachtig in Keulen maar met roots in Enschede (conservatorium en muziekschool – nu Kaliber), ging met plezierig gemak door de traditie van de gezongen jazz, maar interessante uitstapjes waren het Nederlandstalige (!) repertoire van Edwin Rutten en het nummer ‘Zon in Scheveningen’ van Rita en Pim uit 1959. Voor mij waren die nummers fijner dan de originelen.

Jazzcafe de stierEen energieke Fay – dit leek ze echt leuk te vinden – de als immer swingende Beets Brothers maakten er een heerlijk kroegfeest van met als verrassende uitsmijter de vocale bijdrage van huisbaas Sander, die in een slotbluesje met Fay en de mannen de puike sfeer passend onderstreepte. De komende weken gaat Sander zijn Eibergse etablissement naar een tiental meters verderop verplaatsen, maar verzekerde dat hij ook volgend seizoen met de jazzconcerten in Eibergen doorgaat.
Hou dat in de gaten, dit was echt een heel fijn avondje jazz!

Fay.2