• vrijdag 13 september 2019 15:00 uur

  Dascha Skorokhodora – Bach, Poetry & Jazz

  Dasha Skorokhodova is een van de meest veelbelovende stemmen in de jazzwereld. Deze Russische zangeres heeft in een sneltreinvaart een succesvolle carrière opgebouwd. Zo speelde ze onder andere op jazzfestivals in Amersfoort, Zoetermeer en Breda en trad ze op als speciale gast tijdens de beroemde “Monday Night at Birdland” in New York. Binnenkort verschijnt Dasha op internationale podia in Thailand en Rusland.  

  Lees meer


 • zaterdag 14 september 2019 20:00 uur

  Kerkconcert: Bert van den Brink, Jan Menu, Ernst Glerum, Dual City Concert Band

  Op 14 september treedt in de Grote Kerk Bert van den Brink op met Jan Menu en Ruud Ouwehand. Van der Brink improviseert jazz op het grote kerkorgel en speelt daarna samen met saxofonist Menu en bassist Ouwehand. Na de pauze soleren zij bij de Dual City Jazzband, de huisband van De Tor.

  Lees meer


 • zondag 15 september 2019 20:00 uur

  The Four Baritons

  Niels Bijl, Ties Mellema, Jan Menu, Niels van Haften. Misschien wel het beste saxofoonkwartet ter wereld: Vier Baritonsaxen in één ensemble. De baritonsax wordt eindelijk uit zijn eenzijdige bestaan als basblazer gehaald en mag nu aan iedereen tonen dat het de meest veelzijdige uit de saxfamilie is. Niet verwonderlijk dat Adolphe Sax dit instrument als eerste creëerde!  

  Lees meer


 • donderdag 26 september 2019 20:00 uur

  Jasper van ‘t Hof trio @ Alten Rathaus Vreden

  Als onderdeel van zijn Boy Edgar Prijs-toernee speelt Jasper van ‘t hof vanavond bij onze Oosterburen in Vreden.

  Lees meer


 • vrijdag 18 oktober 2019 20:30 uur

  Brecker Brother Tribute @ Metropool Enschede

  De Brecker Brothers! Een naam die synoniem is voor kwaliteit, spelplezier en virtuositeit. De jams van de band rondom Randy en Michael zijn legendarisch en menig muzikant laat zich inspireren door het gezelschap met naast de broers nog enkele illustere namen in de gelederen. Vanavond in de Saxionzaal van Metropool een tribute aan deze legendarische band door Skunk Funk International. Meer weten? Reserveren?

  Lees meer


 • vrijdag 31 januari 2020 20:30 uur

  Eric Vloeimans & Gatecrash @ De Kleine Willem

  Improviserend trompettist en componist Eric Vloeimans vindt de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend en verzamelde in 2007 een uitgelezen groep van veelzijdige topmuzikanten om zich heen: Gatecrash was geboren. Het live opgenomen debuutalbum ‘Gatecrashin’’ sleepte direct een Edison Award in de wacht. Ruim tien jaar later heeft de groep met zijn hypnotiserende jazzfunk, gloedvolle ballads en krachtige solo’s internationale bekendheid vergaard. “Er bestaat muziek die je opslokt als...

  Lees meer


 • donderdag 26 maart 2020 uur

  Chick Corea Trilogy @ Burgerhalle Gronau

  De grootmeester van de piano komt naar Gronau. Vooruitlopend op het ‘echte’ Jazzfest Gronau komt Chick Corea, Christian McBride en Brian Blade naar Gronau! Toetsenvirtuoos Chick Corea mag zonder enig overdrijven een levende legende genoemd worden. Tweeëntwintig (!) Grammy’s, DownBeat Hall of Famer en NEA Jazz Master zijn daar slechts enkele bewijzen voor. Al vijf decennia staat hij bekend om zijn ongeëvenaarde creativiteit en enorme artistieke output, zowel met akoestische jazzbands als elektrische...

  Lees meer


Jazzpodium de Tor wil jazzmuziek promoten. In ons eigen onderkomen aan de Walstraat in Enschede, maar ook in de regio. Deze lijst wordt daarom voortdurend aangevuld en gewijzigd.

We zijn echter in onze vermeldingen afhankelijk van de informatie die we van andere podia en organisaties krijgen. Wil je ook vermeld worden? En krijgen leden/jaarkaarthouders van Jazzpodium de Tor korting? Neem dan contact op via admin@jazzpodiumdetor.nl