Componist/bandleider Joan Reinders is één van de tien winnaars van VNJJ Compositieopdracht, uitgeschreven in het kader van de “Week van Jazz”.

In samenwerking met Buma Cultuur, en mogelijk gemaakt door het Steunfonds Rechtensector van het Ministerie van OCW, worden 10 componisten verspreid over Nederland de mogelijkheid geboden nieuwe composities te realiseren en te presenteren op een mooi podium in Nederland. Dit ondersteund met een werkbijdrage uit de regeling nieuwemuziekmaken.nl. Werktitel: de Week van de Jazz Compositieopdracht.

Het doel is om componisten tijdens deze intens moeilijke periode in hun creatieve proces te ondersteunen én de wereld met meer uitgesproken en verbindende muziek te vullen. De opdracht biedt de componist volledige vrijheid bij het schrijven van de compositie(s). Het budget is bestemd voor de compositieopdracht en een presentatiemoment tijdens de Week van de Jazz in een bezetting naar keuze.

Winnaars

De winnaars van de Week van de Jazz Compositieopdracht zijn bekend! Wij wensen hun veel componeerplezier en kijken uit naar de presentatie van hun nieuwe werk tijdens de Week van de Jazz 2022 op diverse podia verspreidt over geheel Nederland. De jury heeft rekening gehouden in haar selectie met artistieke kwaliteit, geografische spreiding, diversiteit en de volledigheid van de ingediende aanvraag.

Week van de Jazz

De Week van de Jazz (WKVDJ) is een nieuw initiatief van de VNJJ, de aangesloten jazzpodia (waaronder Jazzpodium de Tor) en jazzfestivals en onze partners. Het evenement vindt plaats in het kader van International Jazz Day 2022; een globaal initiatief van Unesco i.s.m. het Herbie Hancock Institute of Jazz. De WKVDJ viert jazzmuziek en haar verbindende rol tussen mensen van overal ter wereld. Net zoals de muziek zelf biedt de WKVDJ als open initiatief iedereen met een hart voor jazz de mogelijkheid mee te doen. De data van de eerste editie zijn maandag 25 april, 2022 t/m zondag 1 mei, 2022.