Dual City Concert Band als mede-jubilant

Dual City Concert Band als mede-jubilant

Niet alleen dit jazzpodium viert een jubeljaar, ook Dual City Concert Band kan bogen op een kwart eeuw muzikale ervaring, al is de exacte datum pas 1 januari 2016. In de opmaat naar deze werkelijke mijlpaal zal de Band tweemaal op dit podium te horen zijn op 13 november, maar ook op deze vrijdagavond.
Dirigent Rini Swinkels zwaaide geducht zijn muzikale manschappen (m/v) naar grote hoogten, op alle fronten. Zo waren er weer smakelijke soli te genieten, maar de tutti-passages logen er ook niet om. Enkele solisten noem ik hierbij toch nog even bij naam: trombonist Gerd Pol, die het rustige Alone together (arrangement van Joan Reinders) de passende glans gaf, zijn sectiegenoot Joris Bolhaar, eveneens verantwoordelijk voor de compositie Paroxisms en Gerlo Hesselink, goed voor soli op welke telg der saxofoonfamilie dan ook.
Gastsolist was deze avond Hans Dekker, ooit de eerste slagwerker bij deze Band en nu al enkele jaren de ritmische aanjager van de WDR BigBand: hij maakte zijn reputatie meer dan waar op deze avond en dat bleek niet alleen uit zijn solo in B-Sting, nota bene gearrangeerd door Rini Swinkels.
Het openingsstuk wisselt per seizoen: nu is het Big Dipper van Thad Jones; de toegift blijft traditioneel Foot van John Clayton, een spetterende uitsmijter.