Evenementgegevens


De studenten van de Popacademie van het ArtEZ conservatorium kunnen in het laatste jaar van hun opleiding kiezen voor een keuzeprofiel (Deze module betreft een soort pakket waarmee je je kunt specialiseren of verbreden in je kennis en competenties).

Ze krijgen een jaar lang les en begeleiding in drie onderdelen t.w.: één op één lessen voor het hoofdinstrument en (waar het natuurlijk allemaal om draait) het samenspel in een combo. Het derde onderdeel betreft de theorie: harmonie- en melodie-leer, arrangeren en de (jazz) muziekgeschiedenis.

De aanmeldingen waren dit jaar zo groot, dat er zelfs twee combo’s gevorm konden worden voor dit jaar.

Bij de coachings is er bewust zoveel mogelijk terug gegrepen naar de ‘echte’ realbook jazz Standards en af en toe de link naar de NU-Jazz generatie van nu.

Beide bands zullen zich gaan presenteren in een bijna avondvullend programma. Net als afgelopen jaar is het de bedoeling om direct erna (met de studenten, de docenten en voor eenieder die zin heeft) te jammen en een mooie afsluiting te maken van een enerverend jaar, waarin wel degelijk blijkt dat jazz onder jongeren nog steeds ‘still alive and kicking’ is.

entree gratis, wees op tijd want vol is vol!

Aanvang: 19:00 uur
1e band: 19:30 – 20:15 uur
Pauze/ ombouwen
2e band 20:30 – 21:15
Jury beraad en uitslag
Jam: 21:30