Evenementgegevens


Alweer een winnaar van de Boy Edgarprijs in De Tor.

Gitarist en componist Niels Brouwer en zangeres en tekstschrijfster Monica Akihary, winnares van de Boy Edgar Prijs 2023, de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek, vormen sinds 1997 een duo onder de naam BOI AKIH.

Grenzeloze nieuwsgierigheid drijft BOI AKIH al meer dan twintig jaar naar telkens nieuwe experimenten en ontdekkingen. Startende vanuit gitaar en stem werkt BOI AKIH aan opwindend en grensverleggend repertoire waarin de gelaagdheid van verschillende
muzikale tradities naar voren komt.

In de voortdurende wisselwerking tussen de muzikanten en de bronnen waar zij uit putten ontstaat hun unieke eigen geluid, dat tegelijk onconventioneel en toegankelijk is, telkens weer verrassend nieuw en toch volkomen herkenbaar BOI AKIH. In de muzikale projecten van BOI AKIH resulteren die diepe, persoonlijke muzikale verkenningen in een harmonieus samenvloeien van schijnbaar onverenigbare klanken, ritmes en tonaliteiten.

Monica Akihary en Niels Brouwer spelen samen met pianist Nora Mulder en elektronicawizard Ruben Kieftenbelt. Samen onderzoeken deze vier musici de klankmogelijkheden, met volop ruimte voor improvisatie.

Bezetting

  • Monica Akihary: stem, baskalimba, live sequencer
  • Niels Brouwer: gitaren
  • Ruben Kieftenbelt: modulaire synthesizer
  • Nora Mulder: pijporgel – analogue synthesizer

 

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.