Evenementgegevens


Seizoen 2016-2017 van Jazzpodium de Tor wordt geopend door twee musici die voor eens en voor altijd bewijzen dat het onderscheid tussen klassiek, jazz, wereldmuziek en avant-garde kletspraat is: Neerlands top-trompettist Eric Vloeimans en Duitslands’ wereldpianist Florian Weber. Een aantal jaren terug namen ze samen in het Concertgebouw in Amsterdam een inmiddels legendarisch album op. Vanavond in De Tor gaan we die magie herbeleven.

Over Eric Vloeimans hoeven het nauwelijks te hebben: “de beste eigenschappen van Maurice André, Miles Davis en Chet Baker zijn in één persoon verenigd. Met één voorbehoud: Eric Vloeimans heeft zijn enige eigen onmiskenbare geluid”, aldus recensent Siebe Riedstra.

Ook Weber is niet de minste: al op jonge leeftijd was hij actief in zowel de jazz als de klassieke muziek en won hij diverse prijzen. Hij kreeg een beurs om aan het Berkeley College of Music in Boston te studeren. Daar ontstond het internationale jazztrio Minsarah, waarmee hij de grenzen tussen genres wil vervagen en nieuwe klankmogelijkheden wil ontdekken.

  • Eric Vloeimans: trompet
  • Florian Weber: piano