view-20.large.htmlCoen de Jonge schreef in de Jazzism van november 2012 een fraai artikel over een van de meest legendarische concerten in het veertigjarige bestaan van Jazzpodium de Tor.

Dizzy Gillespie was meermalen in ons land. Niet alleen om in grote zalen te spelen maar soms ook in veel kleinere gelegenheden. In het album The Sesjun Radio Shows zijn vier van zulke optredens tussen 1978 en 1988 vastgelegd. Een daarvan vond plaats in de Enschedese jazzclub De Tor, ‘because the boss is Peter!’.

Zo begint het artikel op pagina 34 in de Jazzism van november 2012.
Lees hier het hele artikel>>

Over Jazzism
Jazzism is een exclusief magazine voor mannen en vrouwen die graag genieten van jazz, soul, latin, world en blues. Het magazine biedt topfotografie uit heden en verleden, bevat verhalen van toonaangevende schrijvers en journalisten en is voor muziekliefhebbers een kwaliteitsbaken op het terrein van hun muzikale interesse. Daarnaast wordt de lezer betrokken bij de verschillende activiteiten zoals de verkiezing van de musicus, cd en dvd van het jaar.
Op eigenzinnige wijze is er aandacht voor muziekmedia, verre en nabije reisbestemmingen, literatuur, uitgaan, festivals, eten en drinken, concerten én mode.
Check www.jazzism.nl voor alle informatie.