Komende vrijdag, 29 april 2022, een heel bijzonder Tor-concert op het podium van het Mystiek Theater.

Première “Concerto for Jazz Orchestra”

Voor de pauze is de première van “Concerto for Jazz Orchestra”. Deze compositie in vijf delen werd door componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders speciaal geschreven voor Millennium Jazz Orchestra. Reinders was één van de winnaars van de Week van de Jazz Compositieopdracht, een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals i.s.m. Buma Cultuur. De jury heeft rekening gehouden in haar selectie met artistieke kwaliteit, diversiteit en geografische spreiding en Reinders vertegenwoordigt de Provincie Overijssel.

Marjorie Barnes

Na de pauze is de internationaal bekende jazzvocaliste Marjorie Barnes (USA) gastsolist met een gloednieuw repertoire gearrangeerd door orkestleider Joan Reinders. Hij heeft stukken zoals Moon River, Both Sides Now, I will wait for you en Smile voorzien van een nieuwe eigentijdse jas.
In deze arrangementen voelt Barnes zich als een vis in het water en met haar fantastische timing en eigenzinnige aanpak zal Barnes laten horen waarom ze een extra dimensie geeft aan deze samenwerking met MJO.