“Speelse en lichtvoetige muziek wordt afgewisseld met intens levendige grooves en harmonieën die doen denken aan zelfverklaarde invloeden als Sting, Bobby McFerrin en Esperanza Spalding. Er zijn relaxte bluesy nummers, een energieke vocale interpretatie van Wayne Shorter’s Adam’s Apple, een 43 seconden durende whistlestop-versie van Milestones en zelfs een melancholische bewerking van een Nick Drake-klassieker.”

Aldus het toonaangevend magazine JazzFuel over de nieuwe cd van vocalist Henk Kraaijeveld. Om te vervolgen met:

“Aan de andere kant is speelsheid voor hem belangrijk in een moderne jazzwereld die “soms overdreven serieus kan zijn”. Henk schuwt een knipoog naar de wereld van online dating niet in Commonly Unique Individual Casualness en eindigt met een bijna kinderlijke fabel waarin een mol zijn verlangen uitdrukt om naar de maan te vliegen.

Hij biedt eerlijkheid, kwetsbaarheid en humor in gelijke mate en wordt ondersteund door een ‘all-star’ kwintet met enkele van de meest gewilde creatieve en energieke muzikanten uit Nederland; Daan Herweg op piano, Tobias Nijboer op contrabas, Roberto Pistolesi op drums en saxofonist Paul van der Feen.”

Vrijdag 12 mei 2023 presenteert Henk zijn nieuwe cd in Jazzpodium de Tor in Enschede.