Evenementgegevens


Vanavond op ons Tor-podium weer een aantal ‘good old friends’ van De Tor. Het kwartet van Ben van den Dungen. Ben van den Dungen studeerde in 1988 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie kreeg hij een beurs voor een post-conservatoire studie in New York, Cuba en Colombia. Vanaf 2000 studeerde Ben een aantal jaren klassieke Indiase muziek bij Dhanashree Pandit Rai. Hij heeft in 1985 de NOS Meervaart jazzprijs gewonnen en in 1987 de Nicolai Award ontvangen.
Ben van den Dungen geeft les aan conservatoria, geeft masterclasses en clinnics en organiseert het Internationaal jazz Summer schools in Zuid-Korea. Daarnaast is hij componist en arrangeur.

“The Legacy Of The Blues”

De muziek en de blues van steden zoals New Orleans, Chicago, Memphis, New York and Nashville vermengd met jazzmuziek vanuit zijn hand.
Jazz en de Blues. Een eeneiige tweeling. De een kan niet zonder de ander. De blues vertelt het leven. De jazz geeft er kleur aan. De blues is het verhaal en de jazz maakt het swingend, Het kleine
leed van de mens en de zekerheid dat het morgen beter gaat. Dat maakt deze combinatie zo universeel en aanstekelijk. Jazz en de blues. Een lach en een traan!

Line up:
Ben van den Dungen – saxen
Robert Koemans – piano
Steve Zwanink – bas
Gijs Dijkhuizen – drums

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.