• vrijdag 27 april 2018 21:00 uur

  Young VIP’s Tour: Sebastiaan van Bavel en Kika Sprangers

  Jaarlijks kiezen programmeurs van de beste jazzclubs van ons land de meest veelbelovende talenten uit. Dit jaar zijn saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel gekozen als de nieuwe Young VIPs. Kika Sprangers Saxofoniste Kika Sprangers (1994) rondde vorig jaar met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af, waar ze studeerde bij Marc Scholten en Toon Roos. Intussen laat ze er geen gras...

  Lees meer


 • vrijdag 11 mei 2018 21:00 uur

  Big Band Exposure

  Een enthousiaste big band die bestaat uit ervaren jazz muzikanten en gedreven amateur-musici. Geheime troef: de vocale kwaliteiten van Martin ter Haar. Het repertoire bestaat uit swingende big band jazz, blues, funky stukken en latin. (entree € 5,00, Tor-leden vrij)  

  Lees meer


 • vrijdag 18 mei 2018 21:00 uur

  TOR Vinyl Cafe

  Omdat het de vorige edities zo ontzettend leuk was, doen we het gewoon weer: het Vinylcafe. Neem je LP’s (of singletjes- als je die nog hebt…) mee een deel jouw favoriete muziek èn je verhaal met de rest van het publiek. De entree is gratis!…

  Lees meer


 • vrijdag 25 mei 2018 21:00 uur

  The Uppertunes

  The Uppertunes spelen een eigenzinnige mix van jazz, funk, fusion latin, reggae en hiphop. Originele composities van bandleider en bassist Erno Klijzing, die by the way ook nog geluidstechnicus bij Jazzpodium de Tor is. De bandleden spelen al sinds de conservatoriumtijd samen. Annemarie ten Heggeler: trompet Jonas Rabener: sax Ruben Stolp: toetsen Erno Klijzing: bas Stefan Schneider: drums (entree € 5,00, Tor-leden vrij)

  Lees meer


 • vrijdag 1 juni 2018 21:00 uur

  Static Sound

  Sting, Steps Ahead, The Yellowjackets en Kneebody zijn slechts een paar invloeden die de jazzfusiongroep Static Sound inspireren. Deze vierkoppige formatie is constant op zoek naar een evenwicht tussen smaakvolle en uitdagende elementen in de muziek, wat uitmondt in een eigenzinnig, energiek en vooral melodisch geluid. Luka van de Pol: sax Bas Gankema: toetsen David Klompmakers: bas Tim Breel: drums (entree € 5,00, Tor-leden vrij)

  Lees meer


 • vrijdag 8 juni 2018 20:00 uur

  Dag van de Jazz-amateur

  “Een amateur stelt nooit teleur…” En zo is het! Daarom geven wij van De Tor de liefhebbers die zelf jazzmuziek spelen weer de kans om op ons roemruchte podium te staan. Geheid een mooie avond! Vrij entree. Op die dag is Jazzpodium de Tor voor de vierde keer weer helemaal voor de liefhebbers die voor hun plezier jazzmuziek maken. We gaan voor een avond vol jazzmuziek waarbij na het spelen...

  Lees meer


 • vrijdag 15 juni 2018 21:00 uur

  Nathan Heinst

  Nathan Heinst studeerde aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en Zwolle. Zijn examenprogramma was zo fraai dat wij hem hebben gevraagd dat ook aan het Enschedese publiek te laten horen. Wou ‘ie wel… Nathan Heijnst: zang Julian Bohn: piano Bobby Bunning: drums Calvin Lennig: bas Willem Ouwehand: gitaar (entree: €5,00, Tor-leden gratis)

  Lees meer


 • vrijdag 22 juni 2018 21:00 uur

  New Sound Jazz Machine

  Een vakantie is pas geslaagd als ie wordt ingeluid door de New Sound Jazz Machine. De band onder leiding van alleskunner Joris Bolhaar sluit, geheel in de lijn van de traditie, dit 46ste jazzseizoen van De Tor af met een spetterend optreden en een vette knipoog naar de zomer. (entree € 5,00, Tor-leden vrij)

  Lees meer