Walstraat = Jazzstraat: dubbelconcert Paul Woesthuis Quintet en Ruud Ouwehand ontmoet Bert Boeren en Maarten van der Grinten


Evenement gegevens


In samenwerking met onze buren van Het Vestzaktheater organiseert Jazzpodium de Tor het Mini-festival Walstraat = Jazzstraat. Twee bijzondere jazzconcerten op een avond voor de prijs van één.

Vestzaktheater: Paul Woesthuis Quintet

In het Vestzaktheater speelt om 20:00 uur het Paul Woesthuis Quintet. Beleef een prachtig jazzconcert met dit fantastische vijftal. Zij spelen West-Coast jazz uit de jaren ’50-’60 toen grootheden als J.J. Johnson en Stan Getz volle zalen trokken. Paul Woesthuis was een groot deel van zijn muzikale loopbaan vaste trombonist bij het Metropool Orkest en was docent trombone op diverse conservatoria.

Bezetting: Paul Woesthuis trombone, Mark Weber gitaar, Peter Swart saxofoon, Niek Woesthuis drums en Joan Krukkert contrabas

Jazzpodium de Tor: Ruud Ouwehand ontmoet Bert Boeren en Maarten van der Grinten

Aansluitend ontmoet meesterbassist Ruud Ouwehand in Jazzpodium de Tor trombonist Bert Boeren en gitarist Maarten van der Grinten’ om 21.30 uur.

Bert Boeren toerde als solist en als lid van verschillende bands, waaronder het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de Dutch Swing College Band (waarmee hij 13 cdís opnam), de bigband van Bob Brookmeyer en Bartís Bones. Verder speelde Boeren met jazzmusici als Clark Terry, Arnett Cobb, Toots Thielemans, Scott Hamilton en Denise Jannah.

Gitarist Maarten van der Grinten kennen we van de bands DIG díDIZ en Dirindi, als duo met Jesse van Ruller en in het Van der Grinten-Herman Quartet met o.a. Benjamin Herman.

Heb je een kaartje voor het ene concert, dan mag je gratis naar het andere concert. En dat geldt natuurlijk ook voor jaarkaarthouders!


Ook een concert bijwonen in Jazzpodium de Tor?

Alle info over toegangskaartjes en lidmaatschap van Jazzpodium de Tor vind je op de pagina TorTickets>>

Hotel-arrangementen

Hamp-deBroeierd-Enschede PMSEen avondje Jazzpodium de Tor combineren met een comfortabele overnachting of een gezellig weekendje Twente? Dat kan bij Hampshire Hotel De Broeierd. Klik hier voor info over ons Tor-arrangement bij Hampshire Hotel De Broeierd>>