illustratie summertime in de tor_blackVorig jaar namen Nadya en Joris Bolhaar en Marc van Wessel het initiatief om het Tor-seizoen een beetje „op te rekken” door een aantal extra concerten met lokaal en regionaal aanstormend jazz-talent te organiseren, na afloop van het „officiële” programma. Goed idee!

Op de vrijdagavonden 9, 16, 23 en 30 mei en 6 juni is er weer heel wat te beleven in het leukste jazzpodium van Nederland (en omstreken).

De entree voor leden/jaarkaarthouders van Jazzpodium de Tor is -uiteraard- gratis. Neem je als lid een introducé mee, dan betaalt die € 2,50. Niet-leden betalen € 5,00. Bestel je alvast een jaarkaart voor het nieuwe seizoen, dan gaat die onmiddellijk in en is de entree dus gratis.

Vrijdag 9 mei is het podium voor big-band Exposure dat die avond een feestje viert ter gelegenheid van haar dertigjarig bestaan.

Vrijdag 16 mei presenteren we The New Sound Jazz Machine, een gloednieuwe big-band met regionaal jazztalent.

nooit-te-jong-voor-jazz

Vrijdag 23 mei: „Nooit te jong voor Jazz”.
Middelbare scholieren, conservatorium-studenten, young-professionals en doorgewinterde jazzcats ontmoeten elkaar op het Tor-podium, onder het motto ” Nooit te jong voor Jazz”. Want, laten we eerlijk zijn, leeftijd zit toch gewoon tussen je oren…. (Net als Jazz, trouwens)

Scholieren betalen deze avond, op vertoon van hun schoolpas, €2,50.

Vrijdag 30 mei is het podium voor een band rondom de Britse trompettist Nick Dewhurst. Hij wordt bijgestaan door Joris Bolhaar (trombone), Marius van den Brink (piano), Ruud Ouwehand (bas) en Stefan Schneider (drums).

Vrijdag 6 juni, tenslotte, staat in het teken van „The American Songbook”, ook wel aangeduid als de Tin Pan-Alley songs, naar de straat waar de meeste componisten destijds werkten. Het is de basis gaan vormen voor de jazz-standards en is het repertoire waar iedere jazzmusicus zich nu nog steeds op baseert.
Nadya Bolhaar en Martin ter Haar worden begeleid door het Donna Dolce Quartet.
(Mathilde vd Veen: piano, Joris Bolhaar: bas, Dirk Ornee: drums)

american_songbook

 

Alles nog een keer op een rijtje>>