Evenementgegevens


Wild Man Conspiracy staat voor spontaniteit, humor, creativiteit, speelsheid en improvisatie. De groep raast hiermee voorbij aan alle hokjes waarin zij niet gevonden willen worden en vormt hiermee een welkome aanvulling op de wereld van de jazz en geïmproviseerde muziek. Muziek van musici die er niet op uit zijn om iets te bewijzen maar hetzelfde zoeken: Samen mooie, grenzenloze en eerlijke muziek maken en hiermee hun publiek raken! Als speciale gast op het podium de Amerikaanse tenorsaxofonist Chris Cheek, bekend van zijn (meer dan zestig!) plaatopnames met o.a. Paul Motian, Charlie Haden’s Liberation Music Orchestra, Bill Frisell, Brian Blade, Lee Konitz, Carla Bley, Tom Harrell, Wolfgang Muthspiel, Brad Mehldau, en Kurt Rosenwinkel.

“Gitarist Guillermo Celano, trompettist Gerard Kleijn en Joost Kesselaar zijn gevestigde namen in de Nederlandse jazz- en impro-scene. Zet ze samen in een ruimte en er gebeurt iets. En zoals dat bij de betere jazz gaat: ze weten van te voren nooit wat precies.”
De Volkskrant/Gijsbert Kamer 2015

“In het al gevarieerde Nederlandse jazzlandschap neem WMC een unieke plaats in. Met een ongebruikelijke bezetting weet het drietal muziek te maken met een sterk beeldende kracht. Alles wordt gepresenteerd met zoveel speelheid, spelplezier en subtiele humor, dat maakt Short Stories nog extra aantrekkelijk.”
Herman Te Loo – Jazzflits 2016

Bezetting:

  • Chris Cheek: tenorsax
  • Gerard Kleijn: trompet
  • Guillermo Celano: gitaar
  • Joost Kesselaar: drums

Beluister stukken van de nieuwste cd van Wild Man Conspiracy>>

Chris Cheek met Charlie Hadens’ Liberation Orchestra en Carla Bley: