Evenementgegevens


De afgelopen jaren speelt het Stark-Linnemann Quartet met hart en ziel speciale muzikale bewerkingen van verschillende werken van de befaamde klassieke pianist en componist Frederic Chopin.

Voor StarkLinnemann staat het behalen van een gouden medaille bij de Olympische Spelen gelijk aan het componeren van tijdloze muziek die tot in perfectie wordt uitgevoerd. Toonkunstenaar zijn in de hoogste vorm betekent dat je jezelf pusht totdat de best mogelijke uitvoering van een werk bereikt is. Paul Stark (piano) en Jonas Linnemann (drums) zoeken bij hun eigen werk naar een originele sound door jazz te vermengen met klassieke muziek en wereldmuziek. In deze composities is hun gebundelde kracht goed hoorbaar. Hun kennis van ritme en klank wordt in de volledige breedte ingezet waardoor de creatie van rijke en intrigerende stukken mogelijk is.

StarkLinnemann Quartet brengt niet alleen een ode aan Chopin maar laat zien dat Chopin’s prachtige muziek fantastisch mengt met vurige jazz improvisaties en wereld muziek grooves. ”Een respect- en succesvolle vertaling van Chopin naar hedendaagse jazz” (Hessel Fluitman, Jazzflits, december 2016).”In deze kwartetuitvoeringen krijgt Chopin meer ‘kleur’ op de wangen door de ‘extra adem’ die de tenorsaxofonist toevoegt” (Muziekwereld, december 2016).