Evenementgegevens


Tor-recensent Koen Edeling noemde haar ooit “De Nederlandse keizerin van de bossa-nova” en beschreef haar intieme en hartverwarmende zangstijl als “stembanden op kousevoeten”.

Josee Koning is de leading lady van de Braziliaanse muziek in Nederland. Na haar studie aan het Amsterdams Conservatorium verdiepte zij zich verder in de Braziliaanse muziek en cultuur in Rio de Janeiro. In de jaren tachtig was zij een van de oprichters van de Braziliaanse fusion band Batida. Ook is zij initiatiefneemster van “Who’s The Bossa”, een internationaal ensemble dat de grenzen tussen Braziliaanse muziek, jazz en klassiek verkten en verlegt. Ook pianist Hans Vroomans maakt deel uit van dit gezelschap.

Na zijn studie klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, werd pianist Hans Vroomans een van de eerste afgestudeerden van het jazz- en hedendaags programma aan het Rotterdams Conservatorium in Nederland. Tijdens zijn studie daar, met onder andere Rob van Kreeveld, kreeg hij zijn eerste smaak van orkestrale jazz met de orkesten van Rob Madna en John Clayton, en met het European Community Jazz Orchestra (EuroJazz).
Hans Vroomans is vooral bekend als de pianist van het Metropole Orkest.

Vanavond worden zij begeleid door “onze eigen” bassist Ruud Ouwehand; goede wijn behoeft…

Bereid je voor op bossa-nova optima-forma: virtuoos èn dromerig, relaxed èn swingend.