Evenementgegevens


Een bijzonder trio: pianist Rembrandt Frerichs, bassiste Phaedra Kwant en percussionist Arno van Nieuwenhuize.

Hans Vermeulen in Concert 2009

Phaedra Kwant is bassiste, zangeres en componist in haar eigen jazzband ‘Phaedra’, poptrio ‘McChicks’ en treedt op met diverse andere bands. Zij is een veelgevraagd freelance musicus in de pop-, jazz- en theaterwereld en werkte onder andere met Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper en diverse jazz- en popartiesten als de 3J’s, Krystl, Hind en Hans Vermeulen. Zij tourde in landen als Japan, Senegal, Oekraïne, Italië, Spanje en Amerika en maakte deel uit van de Dutch Jazz Expeditions naar India en Thailand.

Pianist Rembrandt Frerichs studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op 22-jarige leeftijd reeds debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival. Hij werkte samen met onder meer saxofonist Michael Brecker, die over hem zei: “This guy sounds great”. Rembrandt speelt in diverse eigen ensembles, zoals het Rembrandt Frerichs Trio en Levantasy. In zijn spel laat hij zich naast de Amerikaanse jazztraditie ook beïnvloeden door Arabische muziekstijlen en de filosofie.

Arno van Nieuwenhuize studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. In 1980 sloot hij deze studie ‘cum laude’ af. In de jaren ’80 speelde Arno in verschillende popgroepen met onder anderen Daniel Sahuleka, Margriet Eshuijs en Fay Lovsky. In die tijd was hij een veelgevraagd studiodrummer. Rogier van Otterloo, de toenmalige chef-dirigent, vroeg hem in 1984 voor het Metropole Orkest. Sindsdien speelt hij drums in dit orkest. Arno componeerde in de jaren ’90 ook alle muziek voor de televisieserie Jules Unlimited.