Evenementgegevens


Peter Tiehuis is zo’n beetje de bekendste onbekende gitarist van Nederland. Vaste gitarist in orkesten als het Metropole Orkest, The Skymasters en de band van Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis en Chris Hinze. Ook trad hij op met Toots Thielemans, Benny Goodman, Freddie Hubbard, Stan Getz, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Mike Stern, Bob Mintzer, Jasper van ‘t Hof, Elvis Costello, Gino Vannelli, Randy Crawford, George Duke, Herbie Hancock en Steve Vai .

T5 is een kwintet rond gitarist Peter Tiehuis. Samen met Karel Boehlee op toetsen, Theo de Jong op basgitaar, Jasper van Hulten op drums en Martin Verdonk op percussie vormen zij met T5 een hechte groep van specialisten, ieder op hun terrein. Smaakvol, swingend, oog voor detail en ruimte voor elkaar creëren, staan centraal in hun manier van samenspelen. Onlangs is hun nieuwe album ‘Heart in Mind’ uitgebracht waar Peter Tiehuis tekende voor de meeste composities.

Bezetting:

  • Peter Tiehuis: gitaren
  • Karel Boehlee: toetsen
  • Theo de Jong: bas
  • Jasper van Hulten: drums
  • Martin Verdonk: percussie

NB: in verband met het concert van Matt Bianco in het Wilminktheater begint het concert van Peter Tiehuis T5 om 22:00 uur in Jazzpodium de Tor.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.