Evenementgegevens


‘Op-to-pho-bi-a [ŏp′tōˈfəʊbɪə] – the fear of opening one’s eyes’

Waar het voor de hand lijkt te liggen dat een muzikant zijn muziek maakt met het publiek ingedachte (niet te verwarren met iets maken wat het publiek graag wil horen) is hetrepertoire van deze band een commentaar op Plomps waarneming dat sommige (jazz-)muzikanten vooral hun eigen ei willen leggen en daarmee soms het publiek uit het oogverliezen. Optophobia, is in de ironie juist een aanmoediging (voor de muzikanten en het publiek) om de ogen te openen, letterlijk elkaar in de ogen te kijken en de verbinding te zoeken.

Maar Johan Plomp’s Optophobia gaat niet alleen maar om de wereld om Johan heen, maar ook over het herkennen van zijn eigen blinde vlekken en veilige bubbel met gelijkgestemde waarin het soms wel erg comfortabel wordt, of juist heel erg oncomfortabel…

Dus dit project is ook een oproep aan iedereen om de ogen te openen, de blik te verruimen en afen toe het perspectief op je eigen dagelijkse en misschien artistieke leven te veranderen.
De muziek van Johan Plomp’s Optophobia is in de klassieke 5tet bezetting, groovegebaseerd met een hedendaagse blik terugkijkend op de traditie. De Wurlitzer van Koen mengt een elektrische klank met de akoestische klanken van de blazers, drums en contrabas.
Bezetting:
Bart Wirtz – altsax
Ian Cleaver – trompet
Koen Schalkwijk – Wurlitzer/toetsen
Pim Dros – drums
Johan Plomp – contrabas

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.