Evenementgegevens


Het Nederlands Studenten Jazz Orkest (NSJO) gaat weer op tour! Het thema van de elfde editie van het NSJO is: Club Fusion! Onder leiding van Jasper Staps en met frontvrouw Michelle David komt het NSJO op 28 maart naar Metropool Enschede!

Dertig toegewijde studenten hebben hun studie tijdelijk opzij gezet om een week lang intensief te repeteren, gevolgd door een week durende tour langs de vetste zalen van Nederland. Het doel is duidelijk: een muzikaal feestje bouwen dat het publiek niet snel zal vergeten.

Club Fusion! betekent dansbare muziek: clubhits, fusionklassiekers, bekende maar ook verrassende bangers. En, zoals het NSJO gewoon is, ‘fuseert’ het orkest ook andere genres met jazz, in een op maat gemaakt programma met nieuwe arrangementen. Het doel van het NSJO is om jazz te brengen op een vernieuwende, jonge, aansprekende wijze. Artistieke kwaliteit gaat daarbij hand in hand met een visueel spektakel, waardoor het NSJO van iedere show een enorm feest weet te maken.

Artistiek leider Jasper Staps verdiende zijn sporen in de muziek als chefdirigent van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en veelgevraagd saxofonist en arrangeur. Daarnaast is hij oprichter en dirigent van het Paradox Jazz Orchestra. Frontvrouw Michelle David reisde de wereld over met een Broadwaymusical, zong in een gospelgroep en deed achtergrondzang voor Diana Ross. Ze vestigde zich in Nederland en maakte hier naam met The Gospel Sessions, tegenwoordig The True-Tones. Ze wordt geprezen om haar fantastische stem, haar veelzijdigheid en bruisende energie op het podium.