Evenementgegevens


Lucas van Merwijk wordt internationaal erkend voor zijn drumwerk met grote latin bands als Nueva Manteca en the Cubop City Big Band. In de nieuwe editie van zijn Music Machine zocht hij een intiemere setting en vond pianotalent Norman Peplow om te participeren. Samen met Thelonious Monk Award winnaar Ilja Reijngoud op trombone en de Venezolaanse topbassist Samuel Ruiz op de bass geven ze een eigenzinnigedraai aan het rijke Caribische muziek repertoire.

De Caribische eilanden en kusten herbergen een schat aan oude melodieën. Soms weemoedig en nostalgisch dan weer feestelijk, jubelend en bruisend. Venezuela, Jamaica, Nicaragua, Trinidad, de Nederlandse Antillen, Cuba, Colombia en Puerto Rico; een selectie van de mooiste pareltjes afkomstig uit deze contreien is nu bewerkt en opgenomen door de nieuwe jazz 4tet bezetting van drummer Lucas van Merwijk.

Geen typisch drumalbum met technisch of ritmisch machtsvertoon of danskraker. Destemeer een hartelijk, persoonlijk en klein muzikaal berichtje vanaf de West Indies uitgevoerd door een aantal geestverwanten met een gedeelde liefde voor dit specifieke repertoire.

Bezetting:

  • Lucas van Merwijk: drums
  • Ilja Reijngoud: trombone
  • Samuel Ruiz: bas
  • Norman Peplow piano

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.