Evenementgegevens


Op 14 september treedt in de Grote Kerk Bert van den Brink op met Jan Menu en Ernst Glerum. Van der Brink improviseert jazz op het grote kerkorgel en speelt daarna samen met saxofonist Jan Menu en bassist Ernst Glerum. Na de pauze soleren zij bij de Dual City Jazzband, de huisband van De Tor.

Bert van den Brink is zowel actief in de klassieke muziek als de jazz. Hij speelde samen met vele grote jazzmusici, zoals Toots Thielemans, Nat Adderley en Chet Baker. Hij kreeg in 2007 de Boy Edgar Award, de hoogste onderscheiding in de vaderlandse jazz.

Baritonsaxofonist Jan Menu speelde onder meer in combo’s met Pierre Courbois, Piet Noordijk, Johnnie Griffin en vele anderen. Jarenlang was hij vaste begeleider van Greetje Kauffeld. Hij is vaste saxofonist in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Contrabassist Ernst Glerum studeerde klassiek contrabas aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Naast zijn studie legde hij zich toe op de uitvoeringspraktijk van zowel geïmproviseerde als gecomponeerde muziek. Hij maakte enige jaren deel uit van het Asko Ensemble. In wisselende combinaties trad hij op met onder meer Jan Cees Tans, Nedly Elstak, Sean Bergin, Curtis Clark, Theo Loevendie, Nico Bunink, Hans Dulfer, Steve Lacy, George Lewis, Lee Konitz, Uri Caine, Teddy Edwards, Bennie Maupin, Jimmy Knepper, Jamaladeen Tacuma, John Zorn, Bud Shank, Art Hodes en Don Byron, vaak samen met slagwerker Han Bennink.

De Dual City Concert Band is een concert jazz bigband, gevormd door professionele musici uit heel Nederland. Geïnspireerd door bigband jazzmuziek en door orkesten en musici als Count Basie, Mel Lewis/Thad Jones (nu Vanguard Jazz Orchestra), Bob Brookmeyer, Maria Schneider, Jim McNeely en vele anderen spelen ze regelmatig concerten in Enschede als het huisorkest van Jazzpodium De Tor.