Evenementgegevens


logo-tor-talent

Dit jaar viert het Jugend Jazz Orchester Nordrhein Westfalen zijn 40 jarig jubileum. Dit heugelijke feit zal gedurende het hele jaar in een uitgebreide reeks van concerten worden gevierd. In al die jaren toerde het orkest door vele landen in alle continenten.

Veel voormalige leden van dit ensemble spelen vandaag de dag in gerenommeerde orkesten zoals de Big Bands van de Westdeutsche – en de Norddeutsche Rundfunk. Sinds jaren houdt de band zijn Probetage aan de Landesmusikakademie in Heek-Nienborg, die dit jaar voor de tweede keer worden afgesloten met een concert in Jazzpodium de Tor in Enschede.

Traditioneel onderhoudt het JJO NRW intensieve contacten met de Nederlandse jazzscene. Veel leden studeren ook aan de conservatoria in Amsterdam, Rotterdam, Enschede en Arnhem.

Het orkest verheugt zich er op z’n eerste concert in het jubileumjaar op te voeren in Jazzpodium de Tor met als gasten twee jonge getalenteerde Enschedese musici.

  • Diederik Eggenkamp en
  • Joris Bolhaar

die voor dit orkest een aantal arrangementen zullen maken die tijdens de werkweek worden ingestudeerd en tijdens dit concert worden uitgevoerd.

  • Entree: € 5,00, Tor-jaarkaarthouders vrij entree
  • Aanvang concert: 19:00 uur

jjo-nrw-web

Meer informatie over het orkest: www.jjonrw.de

JJO-NRW