Evenementgegevens


 

Toe maar: nog een Boy Edgar Prijswinnaar op het Tor-On-Tour-podium! Saxofonist Jasper Blom kreeg de Boy Edgar Prijs in 2019 voor zijn “niet aflatende bezieling,(…) zijn zin voor het grote muzikale avontuur, de diversiteit, humor, connectie, improvisatie en zijn omvangrijke, diepgaande oeuvre…”, aldus de jury in haar rapport. Sinds lange tijd manifesteert Jasper Blom zijn creatieve kern met zijn uitmuntende kwartet, dat hem op intense wijze verbindt met jazzhelden Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink. Met hen produceerde hij in het afgelopen decennium 4 studio-CD’s en een recente live dubbelaar met bijzondere, ingenieuze composities binnen een breed stijlscala van pop, funk en free jazz tot soundscapes en middeleeuwse polyfonie.

Jasper Blom

Jasper Blom (1965) geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene. Als componist streeft hij naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Blom won twee keer de European Jazz Competition en is winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Onder de talloze formaties waarin Blom een aandeel heeft, zijn het superseptet Krupa & The Genes, WonderYears (een trio gewijd aan de muziek van Stevie Wonder) en de David Kweksilber Big Band. Regelmatig wordt Blom uitgenodigd door topensembles als het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw voor studiosessies en concerten. Daarnaast werkte Jasper met internationale grootheden als Randy Crawford, George Duke, Chet Baker, Lee Konitz en Nat Adderley.

Pablo Held

De uit Keulen afkomstige pianist Pablo Held (1986) groeide op in een gezin vol musici. Na summa cum laude te zijn afgestudeerd, maakte hij snel furore met zijn Pablo Held Trio, de groep GLOW en zijn samenwerking met gitaarheld John Scofield (Downbeat ‘best album 2015’) en sleepte hij de ene na de andere muziekprijs in de wacht. Andere grootheden met wie hij het podium deelde zijn onder meer Chris Potter, Dave Liebman, Tom Harrell, Nasheet Waits, de WDR Bigband en vele anderen.

Bezetting:

  • Jasper Blom: tenorsaxofoon
  • Pablo Held: piano
  • Jesse van Ruller: gitaar
  • Frans van der Hoeven: bas
  • Martijn Vink: drums

 

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.