Evenementgegevens


Trans-Atlantische samenwerking ontstaan door David Bowie’s Lazarus, nu als trio te zien in Nederland.

Dit trio is een samenwerking tussen Henry en zijn goede vrienden, bassist Mark Haanstra en drummer Marc Schenk. Ze ontmoetten elkaar toen Henry als musical supervisor van David Bowie’s Lazarus zocht naar musici die op authentieke wijze de muziek voor de Nederlandse productie konden uitvoeren. Mark en Marc werden hiervoor geselecteerd en er ontstond een hechte vriendschap waarin ze continu blijven zoeken naar mogelijkheden om samen te spelen en te creëren. In dit trio brengen ze een combinatie van eigen en traditioneel repertoire met een zeer vooruitstrevende energie.

Henry Hey

De Amerikaanse pianist en producer Henry Hey is een spil in de New Yorkse Jazz scene.
Door zijn unieke geluid en veelzijdigheid werkte hij samen met zeer diverse artiesten en groepen zoals Ariana Grande, Tedeschi Trucks Band, Vanessa Williams, Walter Becker, Dionne Warwick, Harry Belafonte, Blood Sweat and Tears, Donny McCaslin, Jeff ‘Tain’ Watts, Cassandra Wilson, Theo Bleckman, Bill Bruford, Wayne Krantz, Seamus Blake en Chris Botti.

Mark Haanstra

Mark Haanstra is een van de meest veelzijdige bassisten van Nederland. De laatste jaren toerde hij in meer dan 30 landen met artiesten als Oene van Geel, Yuri Honing, Simon Phillips, Terry Bozzio, Napoleon Murphy Brock, Ellen ten Damme en David Bowie’s Lazarus.
Ook beweegt Mark zich in de klassieke muziek. Zo werkte hij samen met het Concertgebouw Orkest, Asko Schönberg en als solist met het BCC en New York Philharmonic Orchestra.

Marc Schenk

Drummer Marc Schenk is een veel gevraagd jazz drummer en speelt in bands als Lois Lane, Gare du Nord, David Bowie’s Lazarus, Shorter Please en S!R. Daarnaast werkt hij regelmatig samen met artiesten als Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Candy Dulfer, Shirma Rouse, Hans Dulfer, Laura Fygi, Denise Jannah, Benjamin Herman, Jesse van Ruller eva.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.