Evenementgegevens


Bassist Johan Plomp, een van de oprichters van de Dual City Concert Band, stond jarenlang als dirigent voor dit orkest. In die tijd wist hij met zijn aanstekelijke en inspirerende leiderschap de band op een internationaal niveau te krijgen.

In dit jubeljaar, waarin de band ook haar vijfentwintigste verjaardag viert, reden om hem nogmaals te vragen de band te leiden.

Daar hoefde hij niet lang over na te denken… tuurlijk, doet ‘ie graag. 
Band blij, wij blij, wordt leuk!

Tijdens zijn studie contrabas aan het Hilversums Conservatorium richtte Johan samen met Gerlo Hesselink de Dual City Concert Band op. Als bassist was hij een aantal jaren lid van de ritmesectie toen zijn interesse voor het arrangeren ontstond. Johan begon aan de 2e studie arrangeren/componeren met DCCB als z’n proeftuin. Nadat bandleider Jan Wessels de band verliet nam Johan het stokje over. Tegenwoordig is hij als docent verbonden aan het CvA Amsterdam, is als bassist op meer dan 30 CD’s te beluisteren, als arrangeur en dirigent heeft hij gewerkt met oa het Metropole Orkest maar ook verschillende professionele orkesten in binnen en buitenland.