Evenementgegevens


Joseph Bowie is met zijn band Defunkt één van de grote vernieuwers in de geschiedenis van de jazzfunk. Bowie is een man van grote contrasten. In zijn muziek verenigt hij avant-garde met traditie. Zijn band is een (onmogelijke) mix van totale vrijheid en strakke discipline.

In 1980 steeg Defunkt op vanuit de New Yorkse undergroundscène, met een titelloos debuutalbum waarop een rauwe symbiose van hardfunk en freejazz wordt gepeeld met de tomeloze energie van punkrock.

Na vijf jaar en drie albums hield de oorspronkelijke bezetting het echter voor gezien en trok bandleider Joseph Bowie zich kortstondig terug uit de muziek. In 1986 begon de groep haar tweede leven en inmiddels is men uitgegroeid tot een begrip in de jazzwereld, met een geluid waarbij de oorspronkelijke rauwheid enigszins heeft ingeboet voor meer toegankelijke jazz en funk. Met andere woorden; meer party, meer swing en meer ruimte voor solo’s. Ook Bowie heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een gewaardeerd (jazz)musicus, die naast zijn werk voor Defunkt en The Defunkt Bigband, samenwerkte met Charlie Haden, David Murray, Count Basie en the Vienna Arts Orchestra.

Kaarten: klik hier>>