Evenementgegevens


Chamber 9 is een ensemble dat zich richt op het voortzetten van het legendarische erfgoed van de klassieke jazz in een verrassende combinatie van instrumenten.
Chamber9 viert composities van jazz- en “American Songbook”-componisten en composities van bandleden in eigentijdse arrangementen; harmonisch rijk met veel ruimte voor improvisatie. Het geluid van Chamber9 heeft een duidelijke “wow-factor”, wat volgens ons uniek is in de hedendaagse jazz.

Het ensemble bestaat uit 9 muzikanten, waaronder 2 gitaren, jazzzang, strijkkwartet en ritmesectie. De sensuele en elegante combinatie van ‘moderne’ en ‘klassieke’ snaarinstrumenten benadrukt hun weelderige schoonheid en warmte in harmonisch rijke arrangementen, ondersteund door een keihard swingende ritmesectie met daar bovenop de vocale kracht van een van Europa’s beste jazzzangers.

Chamber9 heeft een uniek geluid en visie op het muzikale materiaal dat ze presenteren. Een enigszins classicistische benadering in vorm en expressie wordt gecompenseerd door het opwindend moderne gebruik van instrumentale kleuren en de keuze van individuen die een generatie muzikanten vertegenwoordigen die in staat zijn om muzikale werelden die ooit gescheiden waren samen te voegen. Compositie, arrangement en improvisatiestijlen komen samen en dragen bij aan een rijk palet aan klanken aan de hedendaagse muziek. Op deze manier willen we ons publiek meenemen op een artistieke reis in de wereld van klassieke en hedendaagse jazz in het karakter van intieme maar spannende kamermuziek.

Ons eerste project werd op 20 september 2019 gedocumenteerd met een prachtig concert georganiseerd door Daniel Slaman van Slamanguitars (www.slamanguitars.com). We presenteerden een avond met geselecteerde stukken van de tijdloze Duke Ellington en Billy Strayhorn, gearrangeerd door Axel Hagen in twee compilaties van twee keer 40 minuten aaneengesloten muziek.

In november 2023 zal Chamber9 nieuw materiaal opnemen bestaande uit originelen en geselecteerde standaarden die begin 2024 digitaal zullen worden uitgebracht. Volg ons op deze website en sociale media om op de hoogte te blijven van onze ontwikkeling.

bestaat uit:

  • Sanna van Vliet – zang
  • Axel Hagen – staalsnarige jazzgitaar
  • Michael Arlt – nylonsnarige jazzgitaar
  • Thomas W.Andersen – akoestische bas
  • Joan Terol Amigo – drums/percussie
  • Victor Flores – viool
  • Ángela Moya – viool
  • Estela Briceño Mezquita – altviool
  • Cèlia Torres – cello

alle arrangementen door Axel Hagen.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.