Evenementgegevens


Net als vorig jaar gaan docenten van de afdeling Jazz & Pop weer ‘on tour’ om in Zwolle en Enschede een concert te geven. In Zwolle op cultuurschip de Thor, in Enschede (hoe kan het ook anders), bij Jazzpodium de Tor. Vanavond met o.a. mondharmonicaspeler Tollak Ollestad.

Tollak Ollestad is een Amerikaanse harmonicaspeler, zanger, toetsenist en songwriter. Zijn harmonicaspel is vaak vergeleken met dat van Stevie Wonder en Toots Thielemans.
Na een verhuizing naar Los Angeles krijgt hij bekendheid als harmonicaspeler én toetsenist. Door bijdragen aan de tv-serie Northern Exposure komt hij in het vizier van artiesten als Don Henley, Andrea Bocelli, Chet Atkins en Kenny Loggins met wie hij live optreedt. Daarnaast levert hij bijdragen aan albums van Al Jarreau, Earth Wind and Fire, Natalie Cole, Gino Vanelli, Christopher Cross, Billy Idol en anderen. Als toetsenist / zanger toerde hij met musici als Michael McDonald, Kenny Loggins, Sheena Easton, Jewel, Edgar Winter, Al Stewart, David Becker en Seal.

Bezetting: Tollak Ollestad, mondharmonica, Tilmar Junius: piano, Joost van Schaik: drums, Henk de Ligt: bas, rest tba