Evenementgegevens


afsluiting jazzminor

De studenten van de Popacademie van het ArtEZ conservatorium kunnen in het laatste jaar van hun opleiding kiezen voor een vrije minor. Één daarvan is de jazzminor. Ze krijgen één op één lessen voor het hoofdinstrument en samenspel in een combo. Tevens worden er lessen aangeboden op het gebied van harmonie- en melodie-leer, arrangeren en de (jazz) muziekgeschiedenis.

Na een prachtig jaar 2017/2018 was naar aanleiding van het afsluitconcert in juni 2018 het aantal aanmeldingen zo groot dat er voor het seizoen 2018-2019 zelfs twee combo’s geformeerd konden worden: een mainstream vocal jazz quartet en een heus hammond trio. Bij de repertoirekeuze is er bewust zoveel mogelijk teruggegrepen naar de ‘echte’ jazzstandards en af en toe de link naar de NU Jazz generatie van nu.

In het concert ‘When Pop meets Jazz’ presenteren beide bands zich in een bijna avondvullend programma. Net als afgelopen jaar is het de bedoeling om direct erna (met de studenten, de docenten en voor iedereen die zin heeft) te jammen en een mooie afsluiting te maken van een enerverend jaar, waarin wel degelijk blijkt dat jazz onder jongeren nog steeds ‘still alive and kicking’ is!
En vanzelfsprekend is deze avond bij jazzpodium de Tor.

Wees op tijd want vol is vol!

Gratis Entree!

  • Aanvang: 19.00 uur
  • 1e band: 19.00 – 20.00 uur
  • 2e band 20.15 – 21.15 uur
  • Jam: 21:15 uur.