Evenementgegevens


De Tor stelt zijn podium beschikbaar aan jong aanstormend talent van het ArtEZ Conservatorium. Op 1 april 2017 vindt de vierde editie van het Booster Festival plaats. Overdag is de muzikantendag met veel aanwezige professionals uit de muziekindustrie en ‘s avonds is het showcase festival.

In Jazzpodium de Tor spelen vanavond:

Jan Terlouw jr. and the Nightclub

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, een jonge telg uit een familie vol schrijvers en componisten. Een maniakaal verhaal, dat in 2017 verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een graphic novel. Bezeten jazzvingers, diepe elektronische bassen en vintage soulzang voeren je mee in een alternatieve realiteit: een Sin City-achtige wereld met als decor een jaren ‘20 nachtclub. De bezeten karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Het klinkt alsof de verhalende gekte van Eminem, de bigband sounds van Frank Sinatra en moderne elektronica elkaar ontmoeten in de compleet nieuwe wereld van Jan Terlouw Junior & The Nightclub.

Live stap je samen met Jan Terlouw Junior (zang/piano), Isaac McCluskey (trombone/achtergrondzang), Stef Bulten (contrabas/synthbas), Sascha van Loenen (trompet/gitaar/synths) en Axel Grunnekemeijer (drums) in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging.

Arkay

Bij Arkay kun je een inkijk verwachten in de turbulente en licht absurdistische gedachtestroom van Richard Klink. Zichzelf begeleidend met gitaar en piano zet hij een sound neer die te plaatsen is in de indiefolk/singer-songwriter hoek. Terwijl hij blijft zoeken naar nieuwe manieren om over te brengen wat er in hem omgaat, neemt hij verschillende rollen aan, speelt hij met meerdere stijlen en breekt hij graag wat regels. Op deze wijze daagt hij de luisteraar uit om met hem de wereld een tikkeltje anders te bekijken, op de kop te kantelen, of juist recht in het gezicht staren. Het liefst niet te vervreemdend, maar zó, dat je nog net op tijd zijn uitgestoken hand kan pakken, om vervolgens meegetrokken te worden in zijn uiteenlopende verhalen. Arkay laat zich graag inspireren door eenlingen zoals Patrick Watson, Thom Yorke of Win Butler.

Lotta Rasva

Lotta Rasva is een singer-songwriter uit Almelo. Ze schrijft over veel verschillende onderwerpen en probeert daarbij clichés te vermijden. Door middel van zang en gitaar deelt ze haar gedachtes over stomme problemen, gedoe in de liefde en dingen die ze gewoon heel leuk vindt.

 

 

Booster Festival

Alle info over het Booster-Festival vind je op www.boosterfestival.nl