Evenementgegevens


sax053-witSAX 053

Op 6 november 1814 werd Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, geboren.

Jazzpodium de Tor en het Wilminktheater/Muziekcentrum Enschede vieren zijn 200ste verjaardag met een mini-festival „SAX 053” met concerten van het Artvark Saxophone Quartet, het Aurelia Saxofoon Ensemble samen met leden van het Gelders Orkest en de Dual City Concert Band, met een speciaal sax-programma.

Dual City Concert Band featuring Johan Hörlen

De Dual City Concert Band heeft voor vanavond de favoriete altist van drummer Peter Erskine uitgenodigd, de Zweed JOHAN HÖRLÉN.
Johan is de huidige leadaltist van de fameuze WDR Big Band en de lijst met speelmaten is indrukwekkend, een greep: Herbie Hancock, McCoy Tyner, Joe Lovano, Jack McDuff, Peter Erskine, Adam Nussbaum, Django Bates, Tom Harrell, The Vanguard Jazz Orchestra, Chris Potter, Eddie Daniels, John Scofield en vele anderen. Ook maakte hij met z’n eigen “Johan Hörlén Quartet” al verschillende CD’s waarvan de laatste “Quartier Lataeng” (2013) te vinden is op iTunes.

Dus na het Aurelio Saxophone Ensemble in het Wilminktheater naar Jazzpodium De Tor: “SAX 053” met Dual City Concert Band en Johan Hörlén!

FDCCB_20110930_114