Jazz in tijden van corona

We zijn de afgelopen tijd druk bezig met het zoeken van alternatieven voor de concerten van Jazzpodium de Tor in Enschede. De grootste uitdaging daarbij vormde natuurlijk onze locatie. Ons vertrouwde en geliefde onderkomen aan de Walstraat is te klein om concerten te organiseren met inachtneming van de RIVM-maatregelen. De maximale capaciteit van De Tor is 100 personen, maar dan zitten ze wel als haringen in ton. (“Now you know what sardines feel like”, zoals Dizzy Gillespie het ooit uitdrukte tijdens zijn concert in De Tor.)

“That’s What Friends Are For”

We hebben een alternatief voor onze concerten gevonden bij Theater Mystiek. Theater Mystiek was tot voor kort gevestigd in de oude melkhal aan de Raiffeissenstraat in Enschede. Onlangs zijn zij verhuisd naar Spinnerij Oosterveld, aan de Rigtersbleek-Zandvoort 10, 7521 BE Enschede. Een fraai stuk industrieel erfgoed dat nu een gloednieuwe bestemming heeft gekregen.
(zie hiernaast voor een paar foto-impressies)

DE TOR ON TOUR

Onder het motto “De Tor on Tour” zullen wij de komende maanden concerten organiseren in het Mystiek Theater. We zijn druk bezig met de programmering en de voorbereiding.

Reserveren verplicht!

De zaal van Mystiek mag dan aanzienlijk groter zijn dan ons vaste onderkomen, het aantal plaatsen blijft beperkt. Voor dit concert mogen wij 70 bezoekers toelaten. Dan kunnen we veilig de RIVM-regels toepassen.

Dat betekent:

 • Blijf thuis als je klachten hebt.
 • Hou je aan de 1,5 meter afstand.
 • Reserveren verplicht! (Ook voor jaarkaarthouders)
  Eén van de aanvullende voorwaarden is dat er alleen vooraf gereserveerde plaatsen zijn. Aan de deur worden dus géén kaarten verkocht. Ook als je een seizoenskaart van Jazzpodium de Tor hebt of als je vrijwilliger bent bij De Tor moet je vooraf reserveren.
  Reserveren kan door het formulier hieronder in te vullen en op verzenden te klikken. Je krijgt dan een reserveringsbevestiging in je mail.
 • zondag 28 november 2021 16:00 uur

  Henk en The Crazy Jazzman en Joke Tromp @ Mystiek Theater

  Wist je dat….. Eigenaar van het Mystiek Theater Henk Bakker was voordat hij bij het theater begon, meer dan 20 jaar de drummer van de dixielandband The Hodge Podge Stompers uit Enschede. Zo nu en dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan en zoekt hij de beste muzikanten om lekker samen te musiceren. Tot nu zijn dit Emile van Pelt piano, Jasper van Pelt (trombone), Jan Wouters (trompet),...

  Meer info en Reserveren

 • vrijdag 3 december 2021 20:00 uur

  Henk Kraaijeveld & Jazzkoor Enschede – afgelast

  In verband met de aangescherpte corona-maatregelen is dit concert afgelast.

  Meer info en Reserveren

 • vrijdag 17 december 2021 uur

  New Sound Jazz Machine Kerstgala – afgelast

  In verband met de aangescherpte corona-maatregelen is dit concert afgelast.

  Meer info en Reserveren

 • vrijdag 25 februari 2022 20:30 uur

  Dual City Concert Band plays the music of Basie & Sinatra

  De Dual City Concert Band is een concert jazz bigband, gevormd door professionele musici uit heel Nederland. Geïnspireerd door bigband jazzmuziek en door orkesten en musici als Count Basie, Mel Lewis/Thad Jones (nu Vanguard Jazz Orchestra), Bob Brookmeyer, Maria Schneider, Jim McNeely en vele anderen spelen we regelmatig concerten in Enschede als het huisorkest van Jazzpodium De Tor. Basie & Sinatra Vanavond laat de Dual City Concert Band zich inspireren door de...

  Meer info en Reserveren

 • vrijdag 11 maart 2022 20:30 uur

  Artvark Saxofoon Quartet and Drums United

  Artvark Saxophone Quartet duikt diep in de World of Groove. Hun partner in crime is bij deze gelegenheid het machtige collectief Drums United onder leiding van Lucas van Merwijk. Drums United bestaat uit de Nederlander Van Merwijk, de Venezolaan Marco Toro, de Turkse Alper Kekeç en de Senegalese Moussé Pathé. Stel je voor dat Artvark zich klauwend en kruipend een weg baant over een podium als een vierkoppig monster, jammerende...

  Meer info en Reserveren

 • vrijdag 29 april 2022 20:30 uur

  Millennium Jazz Orchestra feat. Marjorie Barnes

  De Week van de Jazz (WKVDJ) is een nieuw initiatief van de VNJJ, de vereniging van jazzpodia en jazzfestivals in Nederland. Het evenement vindt plaats in het kader van International Jazz Day 2022; een globaal initiatief van Unesco i.s.m. het Herbie Hancock Institute of Jazz. De WKVDJ viert jazzmuziek en haar verbindende rol tussen mensen van overal ter wereld. Net zoals de muziek zelf biedt de WKVDJ als open initiatief...

  Meer info en Reserveren

Adres:

Mystiek Theater

Spinnerij Oosterveld
Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)
7521 BE Enschede

Parkeren:

Op het terrein van de Spinnerij kun je je auto gratis parkeren.

Mystiek Theater

Mystiek Theater

Spinnerij Oosterveld
Rigtersbleek-Zandvoort 10
7521 BE Enschede