We vielen met onze neus in de boter, nét terug van onze vakantie – even omkleden – en doorstomen naar het Nix/Mystiek Theater voor het (eerder uitgestelde) Blue Note Festival, een samenwerking met Jazzpodium De Tor.
Op het programma staan Imco Ceelen aka Duketown Slim, Richville en Detonics. Dat beloofde veel goeds en dat werd het ook! In een geweldige ambiance mochten we genieten van beregoede blues in al haar facetten: Imco bespeelt zijn resonator met passie, haalt zo nu en dan flink uit met zijn bluesharp en ondersteund door de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude bluesklassiekers, waaronder mijn persoonlijke favoriet St. James Infirmary!

Tussen de acts door is het genieten van een goede hap en een fris drankje. Als Richville op het podium verschijnt zien we dat JJ Goossens is vervangen door die andere drumkanjer: Jody van Ooijen. Met Richard van Bergen en Jody smullen we van een uiterst authentieke benadering van die heerlijke muziek uit de Mississippi Delta en de moerassen van Louisiana. Love those grooves & rhythms!

Detonics weet daarna de zaal geheel op de kop te zetten met onwijs swingende West Coast Blues, waarbij de fantastische klanken uit de gitaren van Raymond Nijenhuis onnavolgbaar zijn en zanger Kars van Nus maar weer eens bewijst dat hij heel goed weet hoe een feestje gebouwd moet worden! Wat een performance! Het is verrekte moeilijk om bij deze klanken op je stoel te moeten blijven zitten! Ook toetsenist Raimond de Nijs drukt met zijn heerlijk energieke spel een sterk stempel op de sound, net als die rete-strakke ritmesectie, Mathijs Roks achter de drumkit en nieuwkomer op de upright bass, Willie Pieters.

Het was een zalige middag en avond, live muziek is toch wel errug fijn en we kunnen er weer even tegen. Na afloop op de fiets naar huis nog even flink natgeregend maar ons humeur was en bleef uitermate zonnig! 🌞

Tekst en foto: Nineke Loedeman @driftinbluesphotography