Hemel en aarde kunnen vergaan, vrolijke musici blijven bestaan…

Zolang er mooie muziek bestaat zijn er kunstenaars die hierdoor aangezet hun kwast ter hand nemen om hun bekoring hierover aan het schilderslinnen toe te vertrouwen.

De Enschedese schilderes Sonna Krom is een groot bewonderaarster van de wereldberoemde Sinti-manouchegitarist Django Reinhardt en ze vindt veel van haar inspiratie in de klanken en de ritmes van zijn Gipsy jazz.
Menig jaar reisde ze in de laatste week van juni naar het Festival Django Reinhardt in Samois-sur-Seine waar de grote Maestro de laatste jaren van zijn leven woonde tot hij in 1953 op 43-jarige leeftijd overleed.

Dit alles heeft geleid tot een viertal prachtig gestileerde portretten in olieverf op linnen van haar idool. Deze portretten worden geëxposeerd in Jazzpodium de Tor aan de Walstraat in Enschede op vrijdag 30 januari tijdens het optreden van Hot Club D’Europe met de gitaristen Paulus Schäfer en Olli Soikeli en bassist Arnoud van den Berg.

Voor liefhebbers zijn van deze vier portretten foto-reproducties op linnen gemaakt die ter plaatse kunnen worden besteld bij de kunstenares die ze ook zal signeren. 

Django-Stochelo Django3 Django2

Voor meer werk van Sonna Krom, zie haar website: www.sonna.nl