Evenementgegevens


Zosja is een Nederlandse zangeres met Marokkaanse en Tsjechische roots. Zij verkent met haar band Nomads in Jazz het repertoire van Joni Mitchell en Sting, waarbij er op avontuur wordt gegaan in interpretaties en improvisaties. Zosja zoekt naar verbinding door de vertolking van de teksten zeer persoonlijk en voelbaar over te dragen aan haar publiek. Mede dankzij een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten en een opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, weet zij haar publiek te raken mee te nemen op haar muzikale avontuur.

In 2002 werd Zosja finalist van het programma Idols. Ze gaf 4 uitverkochte concerten in Ahoy en daarmee was een nieuwe artiest geboren. Ook voltooide ze een opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze summa cum laude slaagde. Ze speelde in diverse muziektheaterproducties, en was op televisie te zien in het kinderprogramma de BZT Show. Ze was deel van de begeleidingsband van Najib Amhali, tijdens zijn clubtour. Zosja ontdekt en ontplooit ook graag nieuw zangtalent op het ArtEZ Conservatorium, waar ze hoofdvak docent is.

Nomads in Jazz is een collectief van zeer gevarieerde musici die samen diverse stijlen binnen de jazz onderzoeken en een nieuw gezicht geven. Middels deze tocht werken ze daarnaast ook aan een eigen repertoire van originals waarbij ze zich laten inspireren door de tocht die ze maken binnen de diverse stijlen. Ze laten zich bijvoorbeeld inspireren door Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gretchen Parlato, Eperanza Spalding, Christian Scott.

Bezetting:

  • Zosja el Rhazi: Zang
  • Carlo Banning: Saxofoon
  • Jonas Kroese: Drums
  • Martijn Hak: Piano
  • Pieter Althuis: Contrabas

The songs of Joni Mitchell

Op het programma vanavond o.a. Zosja’s versies van de meesterwerken van Joni Mitchell.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.