Evenementgegevens


Programmeurs van de toonaangevende jazzclubs van ons land kiezen jaarlijks de Young VIPs, de meest veelbelovende talenten die ook hun eigen muziek componeren. Dit jaar kozen zij de jonge, van origine Japanse altsaxsofonist Genzo Okabe. De van origine Spaanse pianist Xavi Torres won met zijn trio de Dutch Jazz Competition en is daarmee ook geselecteerd.

Genzo Okabe is geboren in Tokio, Japan. Genzo verhuisde naar Italië, waar hij zijn diploma klassiek saxofoon aan het Conservatorium di Musica di Perugia behaalde. Vervolgens de master studie jazz saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Opvallend is zijn prachtige toon op zijn instrument. Zijn Okabe Family, opgericht in 2009 is een traditioneel akoestisch jazzkwartet, echter, de groep heeft als doel het verleggen van grenzen van wat een dergelijke groep kan bereiken op het gebied van geluid en complexiteit van de textuur. Opvallend is dat het kwartet eveneens een meesterlijke Spaanse pianist in de gelederen heeft: Miguel Rodriguez, de Young VIP van 2014!

Bezetting: Genzo Okabe: altsax, Miguel Rodriguez: piano, Steven Willem Zwanink: bas, Francesco De Rubeis: drums

Het Xavi Torres Trio combineert typische piano-triopatronen met avontuur, terwijl vreugde en toewijding voortdurend op een hoog niveau getoond worden. Als pianist en componist vertelt de Spaanse Xavi Torres een eigen verhaal met sterke aandacht voor detail. Momenteel is hij woonachtig in Amsterdam, waar hij zijn master in jazzpiano en de bacheloropleiding in klassieke piano aan het Conservatorium afmaakt. In maart 2015 won hij de Keep An Eye International Jazz Award met zijn trio, terwijl hij tijdens de vorige editie al de prijs voor de beste solist in ontvangst mocht nemen. Door de Catalaanse jazzmuzikantenbond werd hij bovendien gekroond als de Beste Band van 2015.

Bezetting: Xavi Torres: piano, Vic Moliner: bas, Joan Terol: drums