Evenementgegevens


Rob Agerbeek, één van de ‘Grand Old Men’ van de Nederlandse jazz-piano. Eigenlijk zien (en vooral horen) we ‘m veel te weinig in Jazzpodium de Tor. Daar moest maar ‘ns verandering in komen.
Op één pianoles van zijn moeder na, is Rob volledig autodidact. Hij leerde zichzelf pianospelen (aanvankelijk uitsluitend op de zwarte toetsen) door naar grammofoonplaten te luisteren. De eerste jaren was hij in de ban van boogie-woogie, maar hij breide – voornamelijk in de praktijk in jazzclubs – zijn gebied uit met bebop, hardbop en dixieland. Hij begeleidde talloze buitenlandse c.q. Amerikaanse, legendarische jazzmusici in Europa en de VS.

Rob Agerbeek ( Batavia, Indonesië 1937)
Arriveert in 1954 in Nederland en begint met pianospelen. Rob’s moeder was pianolerares (klassiek) maar hij leerde vooral zichzelf het meeste aan door naar platen te luisteren van Albert Ammons, Pete Johnson en Meade Lux Lewis. In de eerste jaren speelt hij hoofdzakelijk boogiewoogie maar breidt dit later uit naar veel andere stijlen zoals dixieland, swing, bebop, hardbop en hippere jazz. Rob begeleidde meer dan honderd jazzmusici waaronder de Amerikaanse toppers Ben Webster, Hank Mobley, Dexter Gordon en Johnny Griffin. Hij speelde op veel internationale jazzfestivals zoals o.a in Berlijn, Parijs, en het North Sea Jazzfestival. Ook speelde hij maar liefst 6 keer met ‘Art Blakey & the Jazzmessengers’! Hij wordt geroemd om zijn veelzijdigheid en smaakvolle spel en niet te vergeten zijn aanstekelijke swing !

Erik Albjerg (Denemarken 1972), contrabass
Erik Albjerg, van origine trompettist, kwam naar Nederland om trompet te studeren bij Ack van Rooijen aan het Koninklijk Conservatorium maar stapte over naar de contrabas en behaalde zijn contrabas jazzdiploma bij Hein van der Geyn en Frans van der Hoeven, naast een masters diploma theorie der muziek. Door zijn enorme gehoor voor harmonie en ritme onderwijst hij al vanaf 1998 diverse theorievakken voor meerdere afdelingen binnen het conservatorium en arrangeerde o.a. voor het beroemde Metropole Orkest. Als bassist onderscheidt hij zich door zijn mooie notenkeuze en speelde hij met Doug Raney, Rembrandt Frerichs, Toon Roos, Axel Hagen, Margreet Groenendijk, Thijs van Otterloo en vele anderen.

Tjeerd Klapwijk (Den Haag 1963), drums
Tjeerd werd al op 16-jarige leeftijd aangenomen op de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij begon met de studie klassiek slagwerk maar werd al spoedig spontaan de jazzafdeling binnengetrokken door medestudenten waaronder Alex Milo, Udo van Boven en Niels Tausk. Naast bijvak compositie en hoofdvak muziekregistratie studeerde hij uiteindelijk af met een ‘uitvoerend musicus’ diploma jazzdrums. Tjeerd volgde na zijn conservatoriumstudie ook lessen bij de uit New York afkomstige jazzdrummer ‘Jim Chapin’. Tjeerd bleef in zijn drum-carrière veel verschillende stijlen van muziek beoefenen waaronder theater-, film-, en rockmuziek en leidt al 15 jaar zijn eigen drumschool. Tjeerd deelde het jazzpodium met o.a. Ruud Brink, Frans Elsen, Simon Rigter, Bob Rigter, JurajStanik, Fred Leeflang en Pat Metheney! Sinds 2015 is hij ook voorzitter van Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten.