Evenementgegevens


Tor DeLuxe: Twee topbands op één avond!

Voor de pauze speelt Reinier Baas and The Socially Relevant Music Ensemble en na de pauze Tini Thompsen & MaxSax, het kwartet olv Tini Thompson.

Tini Thompsen & MaxSax

Fuck de altsax. Nee, echt. Die gladgestreken nootjes, dat luchtige briesje. Dat gehijg. Als ‘t aan Tini Thomsen ligt, worden ze allemaal omgesmolten tot baritonsaxofoons. Van die misthoorns, waarmee je bij zicht minder dan 50 meter nog ongeschonden thuis komt. Nou ja, misschien hier en daar een deuk, een kras. Want als Tini speelt, gaat het plankbas. Naar beneden die voet, net als de tonen en noten. How low can you go? Heel laag. En anders pakt Tini d’r basklarinet er nog even bij.

Tini Thomsen (Hamburg, 1981) is gevormd en gekneed op het Amsterdamse conservatorium. Daar studeerde ze in 2010 cum laude af. Ze speelde bij New Cool Collective, het Metropole Orkest en in de bands van Alain Clark, Waylon en Sven Hammond Soul. En je zou het misschien niet zeggen als je de sexy krullenbol (gerucht gaat dat haar kapsel een eerbetoon is aan Tony Curtis in de film Some Like it Hot, haar eerste jeugdliefde) zo ziet staan op het podium, maar haar voorkeur ligt niet bij de jazz en soul. Tini wil stampen, snoeven en beuken. ‘In de jazzbands waarin ik speel ben zoek ik altijd de uiterste grens op. Ik breng energie, niet de ingewikkelde solo’.