Evenementgegevens


Timothy Banchet (2 maart 1987) begon op 4 jarige leeftijd met pianospelen.
Dankzij zijn vaders enorme platencollectie kwam hij al vroeg in aanraking met Jazz, Soul en Gospel. De muziek die hij hoorde probeerde hij op de piano uit te zoeken.

Naast het spelen van klassieke muziek en jazz kwam hij dankzij school en vrienden uit de buurt ook in aanraking met hiphop, r&b en Surinaamse muziek. Met bevriende muzikanten begon hij op de middelbare school in kaseko-, maar ook reggaebands keyboards te spelen. Hierna volgden ook een aantal gospel en r&b formaties.

Altijd onder de indruk van jazz besloot hij op 17 jarige leeftijd dat hij zich op jazz-piano wilde richten. Hij ging op 19 jarige leeftijd vervolgens naar het conservatorium en studeerde bij pianist Bert van den Brink. Hij studeerde in 2012 summa cum laude af.

Naast het freelance spelen met verschillende formaties in uiteenlopende stijlen heeft hij een eigen groep. Deze groep (met Danny William en Jamie Peet) probeert alle muzikale geluiden die ze tot nu toe hebben gehoord, met name jazz en moderne urban music, samen te voegen tot een geheel.

Timothy speelde tot nu toe o.a. met: Phillip Harper, Ignacio Berroa, Reinier Baas, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Karen Bernod, Maarten Hogenhuis, Jenny Lane, Shirma Rouse, Leona Philippo, Pearl Jozefzoon, Sarah Jane Wijdenbosch en Gery Mendes.

Bezetting:

  • Timothy Banchet: piano
  • Ernst Glerum: bas
  • Joost Patocka: drums