Evenementgegevens


thijs-eef-pierre-koos

Met de band Focus was toetsenist en fluitist Thijs van Leer wereldberoemd. Samen met gitarist Jan Akkerman was hij het gezicht van de band, die ook internationaal vele successen kenden. Daarnaast was Thijs van Leer als solo-artiest ook nogeens verantwoordelijk voor de millionseller ‘Introspection’.

Ook drummer Pierre van der Linden maakte deel uit van deze legendarische groep. Wat veel mensen niet weten dat ook gitarist Eef Albers een tijd in Focus gespeeld heeft. Hij werd (samen met gitarist Philip Catherine) in 1977 als opvolger aangetrokken toen Jan Akkerman naar de zoveelste ruzie de band verliet. Eef Albers, ooit begonnen in de Enschedese band “The First Move”, is volgens velen misschien wel Neerlands beste gitarist. Het kwintet wordt verder compleet gemaakt door gitarist Thomas Zoetelief en bassist Koos Wiltenburg.

Als je de CV’s van al deze heren leest, valt een ding meteen op: allemaal hebben zij hun roots in de jazz en dat mogen ze vanavond in De Tor laten horen. Uiteraard komt er vast ook nog wel een bekende Focus song voorbij. Dat vinden we niet erg..
Bezetting:
Thijs van Leer: hammond, fluit
Eef Albers: gitaar
Thomas Zoetelief: gitaar
Pierre van der Linden: drums
Koos Wiltenburg: bas