Evenementgegevens


Sun-Mi Hong werd op 15 juli 1990 in het Zuid-Koreaanse Incheon geboren. Ze begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar het Conservatorium van Amsterdam, een van de meest vermaarde Europese jazzopleidingen. Die overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. Door het luisteren naar albums van onder meer Brian Blade, Ari Hoenig en Roy Haynes werd haar geest steeds sterker naar jazz gestuurd, mede doordat ze onder de vleugels kwam van docenten/slagwerkers als Martijn Vink en Marcel Serierse.

Sun-Mi schrijft inmiddels eigen composities, met veel dramatische en emotionele variatie, en stelde een kwintet samen met internationale supertalenten woonachtig in Nederland. In 2017 bracht ze in eigen beheer haar debuutalbum uit, getiteld Page 1. In 2018 won ze met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition, volgens de jury omdat ‘de groep op een emotionele, speelse en spirituele manier en met een juiste attitude het meest organisch is.’ In de zomer van 2020 kwam op ZenneZ Records het prachtige tweede album A Self-Strewn Portrait uit.

‘Het Sun-Mi Hong Quintet kiest het kielzog van de post-bop van de jaren zestig, baanbrekende muziek uit de tijd lang voordat de drummer en haar kompanen ‘in de maak’ waren. Hong lengt het aan met een zweem van mysterieus impressionisme, geïnspireerd door Maurice Ravel… Dit album laat zich integraal beluisteren als een gedroomde suite, lyrisch en eerlijk tegelijk; een indrukwekkend visitekaartje van nu al één van de opmerkelijkste ensembles in de hedendaagse jazz.’
– JazzNu

Bezetting:

  • Nicolò Ricci: tenorsax
  • Alistair Payne: trompet
  • Alessandro Fongaro: bas
  • Chaerin Im: piano
  • Sun-Mi Hong: drums en composities

 

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.