Evenementgegevens


Wayne Shorter, de saxofonist die in de jaren ‘60 en ‘70 wereldfaam maakte in de formaties van Art Blakey, Miles Davis, Weather Report en zijn eigen groepen. Speak no Evil, Lester Left Town. ESP,  infant Eyes, Yes or No en vele anderen composities zijn van Shorter’s hand;  allemaal totaal verschillend maar toch duidelijk te herkennen door Shorters’ signature. Composities die melodisch en harmonisch sterk afwijken van het American Song book repertoire en die een nieuwe stroming inluidden. Hippe en spannende composities die eigenlijk alleen goed klinken als ze overtuigend op een avontuurlijke en groovy manier worden gespeeld.

Shorter Please is zo samengesteld dat aan deze belangrijkste voorwaarden wordt voldaan.

Saxofonist Simon Rigter is geen Shorter imitator, maar juist door zijn eigen speelwijze, gekenmerkt door  harmonische kennis, volle sound en prachtige timing, is hij in staat de songs telkens weer op een andere manier te benaderen.  Zijn soli zijn avontuurlijk en de benadering van de melodieën ijzersterk.

Karel Boehlee, die tot de beste jazzpianisten van Europa wordt beschouwd, is continu bezig de ritmesectie avontuurlijk te maken. Met zijn manier van spelen wordt de muziek spannend en neemt hij je mee op reis. Zijn solo is een verhaal vol wendingen; groovy en melodieus.

Marc Schenk en Frans van Geest fungeren als ritme tandem. Deze drummer en bassist vormen een swingende basis en ook zij zijn in staat om een eigen, frisse benadering aan Shorter’s composities te geven.

Bezetting: Simon Rigter: sax, Karel Boehlee: piano, Frans van Geest: bas, Marc Schenk: drums.