Evenementgegevens


Zo vader, zo zoon… Rob van Bavel gaf met zijn trio een verpletterend nieuwjaarsconcert, vanavond is het podium voor Van Bavel jr.

Pianist en componist Sebastiaan van Bavel staat nog maar aan het begin van zijn carrière, maar heeft desondanks al een indrukwekkend CV opgebouwd. Naast enkele kleinere prijzen, schrijft hij in 2008 het Prinses Christina Concours in de categorie Jazz op zijn naam. Het is niet vreemd dat hij drie jaar later ditzelfde concours wint in de categorie Klassiek, gezien zijn uitzonderlijke talent binnen zowel de klassieke muziek als de jazz.

In van Bavels muziek is overduidelijk zijn liefde voor beide genres terug te horen. Zijn indrukwekkende pianospel laat hij optimaal tot zijn recht komen in composities die wat betreft structuur meer weg hebben van een klassieke symfonie dan van een jazz-standard. In bassist Maciej Domaradzki en drummer Remi Troost heeft Van Bavel de ideale muzikale partners gevonden om onder de naam Sebastiaan van Bavel Trio zijn composities tot in perfectie uit te voeren.

In het voorjaar van 2014 presenteerde het Sebastiaan van Bavel Trio het debuutalbum As The Journey Begins. Het album bevat acht van Van Bavels eigen composities, die thematisch op bepaalde momenten intelligent aan elkaar gelinkt zijn. Het album markeert het begin van wat ongetwijfeld een succesvolle carrière voor zowel het trio als de individuele muzikanten zal worden. Of om met de woorden van het trio te spreken: the journey begins…

Bezetting:

  • Sebastiaan van Bavel: piano
  • Maciej Domaradzki: bas
  • Remi Troost: drums

http://youtu.be/vBVwpUkqLmI