Evenementgegevens


In samenwerking met onze buren van Het Vestzaktheater organiseert Jazzpodium de Tor het Mini-festival Walstraat = Jazzstraat. Twee bijzondere jazzconcerten op een avond voor de prijs van één.

Vestzaktheater: Paul Woesthuis Quintet

In het Vestzaktheater speelt om 20:00 uur het Paul Woesthuis Quintet. Beleef een prachtig jazzconcert met dit fantastische vijftal. Zij spelen West-Coast jazz uit de jaren ’50-’60 toen grootheden als J.J. Johnson en Stan Getz volle zalen trokken. Paul Woesthuis was een groot deel van zijn muzikale loopbaan vaste trombonist bij het Metropool Orkest en was docent trombone op diverse conservatoria.

Bezetting: Paul Woesthuis trombone, Mark Weber gitaar, Peter Swart saxofoon, Niek Woesthuis drums en Joan Krukkert contrabas

Jazzpodium de Tor: Ruud Ouwehand ontmoet Bert Boeren en Maarten van der Grinten

Aansluitend ontmoet meesterbassist Ruud Ouwehand in Jazzpodium de Tor trombonist Bert Boeren en gitarist Maarten van der Grinten’ om 21.30 uur.

Bert Boeren toerde als solist en als lid van verschillende bands, waaronder het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de Dutch Swing College Band (waarmee hij 13 cdís opnam), de bigband van Bob Brookmeyer en Bartís Bones. Verder speelde Boeren met jazzmusici als Clark Terry, Arnett Cobb, Toots Thielemans, Scott Hamilton en Denise Jannah.

Gitarist Maarten van der Grinten kennen we van de bands DIG díDIZ en Dirindi, als duo met Jesse van Ruller en in het Van der Grinten-Herman Quartet met o.a. Benjamin Herman.

Heb je een kaartje voor het ene concert, dan mag je gratis naar het andere concert. En dat geldt natuurlijk ook voor jaarkaarthouders!